Γρήγορο σοκολατένιο κεικ με γλασο βουτύρου.

9:56 μ.μ.

Easy chocolate cake with Butter cream frosting



Σοκολατένιο κέικ με ανάλαφρη, βελούδινη κρέμα βουτύρου!


Ένα διαφορετικό σοκολατένιο κέικ που σίγουρα θα κάνει την διαφορά!!
Η έντονη γεύση του κακάου δένει αρμονικά με την απαλή γεύση βουτύρου.....
                     ...και το αποτέλεσμα μένει βεβαίως αξέχαστο!!!


Υλικά:


1 1/2 φλ. Αλεύρι
1 φλ. Ζάχαρη
3 κ.σ. Σκόνη κακάο
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
6 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.γ. Υγρή βανίλια (ή σε σκόνη)
1 κ.σ. μηλόξυδο ή ξύδι κανονικό
1 φλ. κρύο νερό


Εκτέλεσε:

1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2.Βάζουμε τα στερεά υλικά με την σειρά (αλεύρι,ζάχαρη,κακάο,σόδα,αλάτι) σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

3.Προσθέτουμε στο μπολ τα υγρά υλικά (σπορέλαιο,υγρή βανίλια,ξύδι,νερό) και ανακατεύουμε καλά.

4.Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι στρόγγυλο ή τετράγωνο το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με κακάο

5. Βάζουμε το μείγμα.




6.Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά (Ανάλογα τον φούρνο).

7. Αφού κρυώσει καλά το κέικ μας αλείφουμε με την βουτυρόκρεμα και το σερβίρουμε.


Για την βουτυρόκρεμα πατήστε στο παρακάτω link:
http://foodstates.blogspot.gr/2013/08/butter-cream-frosting.html


*Tips

Να αφήσετε το κέικ να κρυώσει καλά, διότι αν το αλείψουμε αφού είναι ζεστό θα λιώσει η κρέμα!






 Καλή απόλαυση!!!





You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram